tekst formaat: A A A

Nieuws

Nieuwe, luxe Mercedes Sprinter aangepast voor de bestuurder met e... Meer

 


Bever staat ook op de Liever thuis! beurs van 23 t/m 25 november in het Beursgebouw te Eindhoven.

Aanvragen van toegangskaart, vul promotiecode exp36 in en krijg deze GRATIS!


     Volg ons op twitter en facebook

             

Contact

Wilt u meer informatie opvragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Contact informatie

Bever » Bedrijfsinformatie » Geschiedenis

Geschiedenis

Hoe is Bever autoaanpassingen ontstaan?

Oprichter Freek de Moor, van huis uit revalidatietechnicus, startte in 1973 in het Betuwse plaatsje Heteren, op kleine schaal, met het aanpassen van auto’s voor mensen met een handicap.

Bedrijfsnaam Bever
Het bedenken van een bedrijfsnaam was een probleem omdat hij niet zijn eigen naam, of die van zijn toenmalige compagnon, aan het bedrijf wilde verbinden. Freek zocht naar een naam die in de Gouden Gids en het telefoonboek snel te vinden was. Nadat hij met de letter A geen mogelijkheden vond, besloot Freek zijn bedrijf Bever te noemen, naar de gebroeders Ed en Willem Bever, de twee techneuten uit de in die jaren populaire kinderserie “De Fabeltjeskrant”.

Ed en Willem Bever

Uitbreiding
Na de verhuizing naar de huidige hoofdvestiging in Andelst in 1976, volgt de overname van een aanpasbedrijf in Bodegraven in 1978. In 1987 werden de productie en verkoop van aanpascomponenten ondergebracht in een apart bedrijf, Bever car products. Eén jaar later in 1988 werd aanpasbedrijf Bever Breda geopend. In 1989 startte Bever een eigen autorijschool voor minder validen.

Nieuwe eigenaar

In 1994 werd Rien van den Broek de nieuwe eigenaar van Bever. De daarop volgende jaren is hard gewerkt aan het marktleiderschap van Bever. Om deze positie te waarborgen is in juni 2003 Helsloot autoaanpassingen, met vestigingen in Assen en Heerenveen, overgenomen. Het Bever team telt momenteel 60 mensen. Samen bieden zij voor bijna ieder mobiliteitsprobleem een individuele, technische oplossing.

Want de ene automobilist is de andere niet!