tekst formaat: A A A

Nieuws

Nieuwe, luxe Mercedes Sprinter aangepast voor de bestuurder met e... Meer

 


Bever staat ook op de Liever thuis! beurs van 23 t/m 25 november in het Beursgebouw te Eindhoven.

Aanvragen van toegangskaart, vul promotiecode exp36 in en krijg deze GRATIS!


     Volg ons op twitter en facebook

             

Contact

Wilt u meer informatie opvragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Contact informatie

Bever » Aanpassingen » Sturen / gas geven / remmen? » Gecombineerde systemen » Joystick besturing

Joystick besturing

Sturen, remmen en gas geven.

Wanneer de bewegingsmogelijkheden beperkt zijn, of de kracht een probleem is kan de auto worden uitgerust met een joystickbesturing . De uitvoering van de joystickbesturing kan er verschillend uitzien en ook klantspecifiek worden gemaakt.

Een veelgebruikte uitvoering is het fietsstuur . Het is echter ook mogelijk om met een 2-weg of 4-weg joystick de auto te besturen, of een mini stuurwiel of micro stuurwiel  te gebruiken. Al deze oplossingen zijn ook ingebouwd in de lesauto's zodat onder begeleiding van onze gespecialiseerde instructeurs en het CBR kan worden vastgesteld welke oplossing het beste voldoet.

Vanuit de filosofie, dat het besturen van een auto voor een groot deel op gevoel plaatsvindt, is een systeem ontwikkeld dat de krachten die op de wielen van het voertuig worden uitgeoefend terug vertaalt naar de joystick. Vele testritten met gehandicapte bestuurders hebben inmiddels bewezen dat dit een juist uitgangspunt is geweest. Geen enkel vergelijkbaar systeem geeft de bestuurders zoveel vertrouwen als het door Bever toegepaste joysteer® systeem .

Voor het maken van een testrit of het volgen van een rij-opleiding heeft Bever auto's beschikbaar. Hierin kan vanuit de eigen rolstoel, onder begeleiding van een rij-instructeur, kennis gemaakt worden met het systeem en een diversiteit aan bedieningsmogelijkheden en instellingen.

Zie hier een filmpje van het rijden met een fietsstuur: